hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiszorítósdi az ellenzéki térfélen
Ellenségük ellensége

2017. 04. 05.
Nő a feszültség a DK elnökévé újraválasztott Gyurcsány Ferenc és az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László hét­végi nyilatkozatai nyomán. Köz­ben az ellenzéki oldalon további változást jelez a Jobbik gyengülése és a Momentum párttá alakulása.

„Tökmindegy” – kezdte a választ László Róbert a Heteknek arra a kérdésre, hogy milyen stratégia lenne a legkedvezőbb a balol-dali ellenzék számára 2018-ban.

A Political Capital választási szakértője szerint mindaddig értelmetlen az összefogás módjáról beszélni, amíg az érintett pártok olyan alacsony támogatottsággal rendelkeznek, mint mostanában.

László Róbert emlékeztetett rá, hogy 2014-ben az országgyűlési választáson együtt indulva bukott el a baloldal, az európai parlamenti választáson külön-külön indulva buktak el, az önkormányzati választáson pedig hol együtt, hol külön indulva szenvedtek vereséget. Mindez nem azt igazolja, hogy a modellek rosszak, hanem azt, hogy társadalmi támogatottság híján semmilyen stratégia nem segít. László úgy látja, bár most minden érintett a külön indulásról beszél, és igyekeznek saját pozícióikat erősíteni, a célegyenesbe érve várhatóan visszalépnek egymás javára a nyerhetőnek tűnő körzetekben.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!