hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kipakolt egy magyar hírszerzőtiszt
Titkos játszmák Magyarországon

2017. 03. 23.
Politikai nyomásra a magyar titkosszolgálatok szemet hunynak az orosz titkosszolgálatok egyre nagyobb magyarországi befolyása felett, ezért egyebek mellett a migránsokról és az Európai Unióról szóló kamuhírekkel és manipulációkkal vezethetik félre a magyar közvéleményt a Kreml ügynökei – állította minap egy terjedelmes interjúban egy magas rangú volt hírszerző tiszt. Nemzetbiztonsági és kormánypárti forrásaink szerint egy dolog kimaradt az interjúból, méghozzá az amerikaiak hasonló irányú tevékenysége. Úgy tűnik, Magyarország egy geopolitikai játszma ütközőzónájában áll.

A jelenleg külföldön élő, civil vállalkozást vezető Katrein Ferenc 2000-től 2013-ig dolgozott Magyarország egyik polgári nemzetbiztonsági szolgálatánál, a Nemzetbiztonsági Hivatalban (NBH), majd az Alkotmányvédelmi Hivatalban (AH), ahol egyebek mellett a szélsőjobboldallal és a nemzetközi terrorral, valamint kémelhárítással foglalkozott. A legmagasabb beosztása a műveleti igazgatói tisztség volt, de a főigazgató vezető főtanácsadójaként is tevékenykedett – majd morális okokból leszerelt. 

A kiugrott hírszerző tiszt az Indexnek adott terjedelmes interjújában egyebek mellett azt állította, hogy az orosz titkosszolgálatok úgy érzik, szabadon nyomulhatnak Magyarországon. Tragikusnak minősítette, hogy a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt intézménynek számító közmédia – orosz forrású elferdített híreken keresztül – Kreml-propagandát sugároz. Szerinte egy nagyon komoly orosz titkosszolgálati offenzíva zajlik az Európai Unió ellen, amelynek egyik eszköze az olyan álhírek terjesztése, mint hogy tavaly migránsok több órán keresztül erőszakoltak egy orosz kislányt Berlinben. Katrein Ferenc azt is kiemelte, hogy Oroszország tevékenysége egyértelműen felismerhető a migránsválság elmélyítésében, és főleg annak propagandában történő felhasználásában. A kölni eseményeknél vagy más szexuális bűncselekményeknél például azt hangsúlyozzák, hogy azokat a nyugati hatóságok és média el akarja hallgatni.

Az egykori kémelhárító bírálta a magyar letelepedési kötvényprogramot (külföldiek magyar, speciális célú államkötvény vásárlásával letelepedési engedélyt kapnak, amelynek következtében a schengeni országok között szabadon utazhatnak), mert a 300 ezer euróért megvásárolt könnyített „letelepedés” által könnyen lehet illegális ügynököket betelepíteni hazánkba, és azoknak új személyiséget kreálni Európában. Nagyon komoly kockázat ugyanis, ha ilyen, több ezres létszámú tömegben engedünk be embereket az EU-ba. Nem mellesleg szerinte a politikusok tanács­adóit sem ártana átvilágítani, a döntéshozók a tanácsadói holdudvarukon keresztül könnyen és kockázatmentesebben befolyásolhatóak. A volt nemzetbiztonsági főtanácsadó szerint Kiss Szilárd (az Orbán-kormány egykori moszkvai agrár­­­attaséja, aki a gyanú szerint vízumokkal üzletelt) és Kovács Béla (a Jobbik kémkedéssel vádolt EP-képviselője) is politikai döntés miatt – idézzük – „mászkálhat szabadon”. Emellett a bőnyi rendőrgyilkos, szélsőjobboldali vezető Győrkös Istvánt is azért nem kapcsolták le korábban, mert annak GRU-s (orosz katonai titkosszolgálatos) kapcsolatai miatt a szolgálatok és a politika félt konfrontálódni az oroszokkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!