hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gera Zoltán is részt vett a HISZ által szervezett ünnepségen
A miskolci Gyermekvárosban járt a Télapó

2016. 12. 08.
Az időjárás stílusosan fogadta a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának Mikulását december 5-én Miskolcon, hiszen csikorgó hideggel köszönte meg a puttonyos fehérszakállúnak azt, hogy a borsodi megyeszékhely Gyermekvárosában 100 gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő kiskorút jött megajándékozni.

A zimankónak „hála” a puttonyt szállító jármű kereke, illetve a fék be is fagyott az esemény végére, mellyel kis gondot okozott a szállítóknak, de egy láthatatlan kéz még időben megoldotta a problémát, vagyis feloldotta a kerekeket a fagy fogságából. Ellenben a kezdet és a vég között az intézményben számos történet zajlott le, melynek első felvonásában egy rövid és vidám színdarabbal szórakoztatta a miskolci Hit Gyülekezete fiatalsága az összegyűlteket.

Az előadás többször csalt mosolyt a nehéz sorsú gyermekek és kísérőik, nevelők, illetve nevelőszülők arcára, melyről annyit illik tudni, hogy Miskolc gyermek- és lakásotthonaiból, illetve a város és a megye több településén (például Encs, Göncruszka, Mezőcsát) élő nevelőszülőktől érkeztek a vendégek. A darab végén pedig megjött a várva várt Mikulás is, akit ezúttal nem krampuszok vagy manók kísértek, hanem Gera Zoltán 96-szoros válogatott labdarúgó, aki nemcsak készséggel segített a csomagok osztásában, hanem számos gyermekkel és fiatallal beszélgetett kötetlenül, melynek többen jobban örültek, mint a csomagoknak.

E történethez az is hozzátartozik, hogy Zoltán már korábban járt a Gyermekváros több gyermekotthonában, ahol azért még a legcserfesebb és legzsiványabb gyerekek, fiatalok szava is elakadt a meglepetéstől.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!