hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újból kitört a Hosszú–Gyárfás háború
Gyurta és Kapás is elégedetlen

2016. 11. 17.
Lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás úszószövetségi elnököt Hosszú Katinka. Rio háromszoros olimpiai bajnoka a magyar úszásra legártalmasabb tényezőnek nevezte Gyárfást, aki szerinte ígéretekkel és megfélemlítéssel tart sakkban ver­seny­zőket és teljes klubokat. Az elnök nem mond le, és tippje sincs arra, mi áll Hosszú támadásának hátterében. Forrásaink szerint azonban szakmai körökben köztudott, miként irányítják a magyar úszósportot.

Pozitív kicsengésű interjút adott kedden a Borsnak Gyárfás Tamás. A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke a riói olimpia magyar úszóeredményit méltatta, és külön kitért a három aranyérmet szerző Hosszú Katinkára is, mint aki „sorra éri el a sikereket”. Mivel az olimpia előtt Hosszú a nyilvánosság előtt bírálta a szövetséget, a lap erre is rákérdezett. Gyárfás azt mondta, hogy „ami a szövetség és az úszóklasszis viszonyát illeti, csend van körülötte, egyik részről sincs felhang”.

Délután robbant a bomba, Hosszú ugyanis nyílt levélben reagált az elnök szavaira. Az olimpiai bajnok azt írta, teljes mértékben értetlenül áll Gyárfás nyilatkozatai előtt, miszerint minden a legnagyobb rendben van köztük. „A szövetséggel való viszonyom továbbra is változatlan. Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást, és vonuljak vissza. Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és 1 ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza. Idén januártól teljes mértékben egyedül, az Úszószövetség segítsége nélkül edzettem. Állíthatom, hogy megkönnyebbültem, teljes erőbedobással a felkészülésemre koncentrálhattam, ami szerencsére az eredmények tekintetében is megmutatkozott.”

Hosszú azt állítja, hogy tavaly óta – amikor először bírálta nyíltan a szövetséget – csak romlott a helyzet. „Az olimpiai felkészülésemet 0 fokban, sokszor zuhogó esőben, kültéri medencében kellett végeznem, és nem én voltam az egyetlen. A feltételek mind a mai napig rosszak, a profi felkészülés körülményei nem biztosítottak sem az uszodában, sem a szárazföldi edzések terén.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!