hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Médiaössztűzzel metszené vissza a Jobbikot a Fidesz
Zavar az erőben

2016. 11. 03.
Hetek óta zajlik a Jobbik elleni médiakampány: kormánypárti lapok és csatornák szinte naponta számolnak be „újabb” szexbotrányokról, a Jobbik náci mivoltát igazoló esetekről, 56-os balhékról, miközben a Jobbik kormánykritikus közleményeit sorra visszadobja az állami hírügynökség. A lapunk által megkérdezett elemző szerint a kampányt a centrális erőtér fenntartása érdekében indították, és bár számos elemében hamis, meghozhatja a kívánt eredményt. A Jobbikban úgy vélik, tartanak tőlük a Fideszben, másrészt bosszút akarnak állni a letelepedési kötvények miatt.

„A 888 nem adta kölcsön az időgépet” – ezzel a címmel készített riportot a Jobbik közeli N1 tévé, miután a kormány közeli 888.hu arról tudósított október 23-án, hogy „rendbontók zavarták meg Vona Gábor pártelnök ünnepi beszédét”. A cikk azonban néhány perccel hamarabb jelent meg, mint hogy Vona a színpadra lépett volna, nem mellesleg pedig senki nem zavarta meg a beszédét.

Hasonlóan járt el a szintén kormány közeli Lokál is: ezen a portálon azt írták, hogy antifasiszta tüntetők zavarták meg Vona beszédét. A hamis tudósítások kapcsán az N1 stábja felkereste mindkét lap szerkesztőségét, ám egyik orgánumnál sem akartak nyilatkozni, így az sem derült ki, hogy egyáltalán jártak-e a Jobbik rendezvényén az újságíróik, vagy a szobában találták ki a hírt.

A szó szerint rosszul időzített sztori mellett egy sor további, a Jobbik lejáratását célzó cikk és tévériport látott napvilágot a napokban: van, amelyik „újabb” szexbotrányt ígért, van, amelyik a Jobbik által pénzelt szélsőjobbos szubkultúra leleplezését ígéri, és van, amelyik a párt náci vonásait taglalja.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!