hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre nagyobb a tét az úszóháborúban
Ki mentheti meg Gyárfás Tamást?

2016. 11. 24.
Már nemcsak olimpiai és világbajnokok követelik az úszószövetségi elnök távozását, de a korábbi sportállamtitkár is. A miniszterelnök többféleképpen értelmezhető nyilatkozatot tett Gyárfás lemondásával kapcsolatban, aki a támadások ellenére kitart.

Múlt heti számunkban még a Hosszú–Gyárfás-háború kiújulásáról írtunk, mostanra azonban kifejezőbbnek tűnik az úszócsillagok háborúja: a háromszoros olimpiai bajnok mellett egy sor további világklasszis állt ki Gyárfás Tamás szövetségi elnök távozását követelve, ám Gyárfásnak is vannak támogatói, köztük jó néhány egykori klasszis. A héten a sportállamtitkárság is megszólalt, ráadásul a Gyárfásékra vonatkozó kritikájukat a miniszterelnök is magáévá tette. Ebből azonban még mindig nem feltétlenül következik az, hogy Gyárfásnak mennie kell.

Mint beszámoltunk róla, Rio háromszoros olimpiai bajnoka, Hosszú Katinka a múlt kedden lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, mert szerinte az úszószövetség elnöke „a magyar úszásra a legártalmasabb tényező”. Hosszú azt állítja, hogy Gyárfás ígéretekkel és megfélemlítéssel tart sakkban versenyzőket és teljes klubokat, miközben az általa vezetett szövetség nemigen tesz hozzá az úszósport sikereihez. Gyárfás másnap kijelentette, hogy nem mond le, 2020-ig kitart, arra pedig tippje sincs, mi áll Hosszú támadásának hátterében.

Hétfőn Hosszú Katinka, edzője-férje, Shane Tusup, valamint további 9 sportoló – köztük olimpiai és világbajnok úszók – hétpontos ultimátumot intéztek a Magyar Úszószövetséghez (MÚSZ), amiben új vezetőséget, titkos szavazással születő döntéseket, egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést követelnek.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!