hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Figyelmeztetés Brüsszelbe és Budapestre
Így szavaztak a magyarok

2016. 10. 06.
A választásra jogosultak 43,88 százaléka vett részt a kötelező betelepítési kvótáról rendezett vasárnapi népszavazáson, de érvényesen alig több mint 40 százalékuk szavazott. Az eredmény komoly figyelmeztetés a Magyarországot hat éve kormányzó Fidesznek, ugyanakkor egyértelművé teszi: a magyarok nem akarnak kötelező betelepítési kvótát, és nem sok jóra számíthatnak azok a politikai erők, akik ezt nem veszik tudomásul.

Mint ismert, érvénytelen lett a kötelező uniós betelepítési kvótáról kiírt népszavazás vasárnap, mivel a hivatalos eredmények szerint csak a választók 40,41 százaléka szavazott érvényesen. Azok közül, akik érvényesen szavaztak, 3 millió 282 ezren nyilvánították ki, hogy nem kérnek a kötelező uniós betelepítési kvótából, és mindössze 55 555-en szavaztak a kvóta mellett.

Jókedvük ősze

Az eredmény nyomán pártállástól függetlenül az idült jókedv rég nem látott hulláma söpört végig politikusainkon és a hozzájuk kötődő médián. Elégedetten vehettük tudomásul, hogy a népszavazásnak köszönhetően Magyar­ország tényleg a győztesek országa lett: Orbán Viktortól Gyurcsány Ferencen át a Kétfarkú Kutya Pártig mindenki elsöprő győzelmet aratott, a miniszterelnök a nem szavazatok tényleg elképesztő többsége, Gyurcsány az érvénytelenség, míg a Kutyapárt az érvénytelen szavazatok szokatlanul magas aránya miatt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!