hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Hetek szerkesztősége szolidáris a Népszabadság munkatársaival

2016. 10. 10.
A Hetek szerkesztősége megdöbbenéssel értesült a Népszabadság szerkesztőségével péntekről szombatra virradóra történtekről. A lappal és munkatársaival történtek minden egyes eleme – a szerkesztőség költözésnek álcázott kizárása a székházból, a motoros futárokkal kézbesített értesítések a munkatársak munkaviszonyának felfüggesztéséről – riasztóak, és példátlanok a rendszerváltás utáni szabad sajtó történetében.

A Hetek és a Népszabadság munkatársai másképp gondolkodnak egy sor kérdésről, legyen az migráció, melegházasság, vagy éppen az abortusz kérdése. A napilapban az elmúlt időszakban is megjelentek a szerkesztőségünket vitára ingerlő írások, ahogy nyilván a Népszabadság munkatársai is rengeteg, számukra vitatható dolgot találtak a Hetekben. A Hetek munkatársai sajnálják, hogy ezek a viták a jelen állás szerint nem folytatódhatnak, egyben szolidaritásukról biztosítják a Népszabadság minden munkatársát és családjukat.

A Népszabadsággal történteknek nyilván rengeteg tanulsága van, amiről még sokat fogunk beszélni és írni. Lehet és kell is beszélni majd a magyar média finanszírozási problémáiról és a lap – e néven – közel hatvanéves történetének fordulatairól, ahogy nyilván arról is, hogy van-e összefüggés a Népszabadság utolsó heteinek nagy sztorijai – a Vajda Zita- és helikopter-ügy – és a lap felfüggesztése között.

De mindez most másodlagos – ezen a napon csak az a fontos, hogy jelezzük: szolidárisak vagyunk a Népszabadságnál dolgozó kollégáinkkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!