hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Globalizmus és kalifátus
Interjút közölt Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével a Mandiner

2016. 09. 01.
Életútinterjút közölt Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével a Mandiner Balogh Ákos Gergely és Bukovics Martin tollából. Az alábbiakban a Mandiner hozzájárulásával a beszélgetés a Hetek olvasóinak érdeklődésére leginkább számot tartó részleteit közöljük.

Mi indította el azon az úton, hogy saját vallási mozgalmat alapítson?

– Ez egy nagyon bonyolult és hosszú történet. Katolikus neveltetést kaptam, sokáig követtem is a katolikus vallást. Gyerekkoromban, az ötvenes-hatvanas években a szüleim elvárták, hogy misére járjak. Így mindig is érdekelt a keresztény világ, annak ellenére, hogy a kettős nevelésnek én is áldozata voltam. Kétségtelenül hatással volt rám a hatvanas évek Jézus-mozgalmának kirobbanása – ez a Szabad Európa Rádión és bizonyos egyházi csatornákon keresztül hozzánk is eljutott –, de az igazi fordulópont az volt, amikor megpróbáltam elhagyni az országot, de elfogtak a jugoszláv határon.

Mi történt, mikor elfogták?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!