hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi lesz a magyar gazdasággal, ha bezuhan Európa?
Nem sokat ér az ingyenpénz

2016. 06. 16.
Az utóbbi években beinduló GDP-növekedés megtorpant. A kormány sem titkolja, hogy az unióból élünk, miközben Soros György most Európa hanyatlására alapoz. Mi lesz itt, ha Európa tényleg megzuhan, és még a kohéziós pénzek is kifújnak? És egyáltalán: milyen adatokra kell figyelnünk, ha ismerni akarjuk a gazdaság valós állapotát?

„Kétségkívül meglepő volt”, hogy a magyar gazdaság az idei első negyedévben csak 0,9 százalékkal bővült éves szinten, az előző negyedévhez képest pedig 0,8 százalékkal csökkent, ismerte el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlapban adott interjúban. Varga meg is nevezte a gyenge adat fő okait, melyek szerinte csak átmenetiek: visszaesett az európai uniós támogatási források negyedéves felhasználása, és rosszabbul teljesített a járműipar is. Varga álláspontját

a Heteknek nyilatkozó szakértők is osztják, a miniszter nyilatkozata tehát szakmai értelemben nem meglepő. Annyiban viszont az, hogy ezzel nyilvánosan is elismerte, hogy a magyar gazdaság ezek szerint a sokat bírált Európai Uniótól függ. (Hiszen a hazai járműgyártást sem magyar cégek uralják.) 

Mit szimatol Soros?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!