hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Palkovics László oktatási államtitkárral
„Nagyobb szabadságot adunk a tanároknak”

2016. 06. 02.
Önt válságkezelésre nevezték ki…

– Inkább ügyek megoldására…

Balog Zoltán miniszter úgy fogalmazott, hogy túltolták a biciklit az iskolák központosításában. Tehát az Ön feladata a korrekció. Hogyan látja, mit toltak túl, és mit kell helyrehoznia?

– Sokféleképpen lehet értelmezni, hogy mit jelent a bicikli túltolása. Amikor belefogunk egy bonyolult rendszer átalakításába, csak az esetek elenyésző százalékában történik úgy, ahogy az elején kigondoljuk. A vállalati szférából érkeztem a közigazgatásba, ezért el tudom mondani, hogy az üzleti életben is pontosan így történik. A kitűzött célokhoz mindig alakítani és korrigálni kell a rendszert a tapasztalatok fényében. Kifejezetten örülök annak, hogy az oktatás olyan szintű érdeklődést és nyilvánosságot kapott, mint még soha. Az oktatás közügy, ez a terület a magyar társadalom legfontosabb kérdése. Nekem arra van mandátumom, hogy a rendszerátalakítást folytassam.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!