hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szélhámosok és szerencselovagok keresik az utat a Fideszhez
Interjú Gulyás Gergellyel, a Fidesz alelnökével a 100 leggazdagabb magyarról, a „rettegett” Simicska Lajosról, illetve a Fidesz hibáiról

2016. 05. 26.
„A 100 leggazdagabb” kiadványban törnek előre a Fidesz vezetőivel és holdudvarával kiváló viszonyt ápoló üzletemberek, mint Mészáros Lőrinc, Garancsi István, vagy a Matolcsy-rokon Szemerey Tamás. A Fidesz elnökségében szóba került-e már az, hogy az említettek vagyonosodása negatív következménnyel is járhat a pártra nézve?

– Az ilyen és ehhez hasonló listákat nem venném Szentírásnak. Olvasni lehet arról, hogy sokan azért fizetnek, hogy rákerüljenek, míg mások azért, hogy még véletlenül se. Éppen emiatt nem hiszem, hogy ehhez a listához bármilyen kommentárt kellene fűzni. A Fidesz elnöksége pedig legtöbbször stratégiai ügyekről tárgyal. Hogy kétes hitelességű források alapján ki a száz leggazdagabb magyar, az nem tartozik ezek közé.

A korrupció örök politikai vád, nemcsak Magyarországon, hanem a világ összes versengő demokráciájában. A kormánypártok politikai közössége számára a védekezés a megfelelő átláthatóság biztosításával, illetve a személyes felelősség érvényesítésével lehetséges.

Ha nem is fogadja el ezt a listát, de a közbeszerzési értesítőkből az látszik, hogy a jelen kormányzati korszaknak vannak látványos nyertesei. Nem tartanak attól, hogy a sajtóban citált ügyek, Mészáros Lőrinc felemelkedésétől az MNB alapítványainak pénzköltéséig, visszahullanak a Fideszre?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!