hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Röhrig: „Magyarországnak örömre van szüksége”
Oscar-díjas a Saul fia

2016. 03. 03.
2016. február 29-én, itthoni idő szerint hajnali öt óra után pár perccel Sofía Vergara kolumbiai származású színésznő kinyitotta a borítékot, s közölte, hogy ebben az évben magyar film nyerte a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó aranyszobrot. Számítottunk rá, de az eufória így is határtalan.

Nemes Jeles László rendezése ugyan már a cannes-i győzelmekkel is szenzációs eredményt ért el, s a többi elismerés, köztük a magyar filmművészet első Golden Globe-ja csak fokozta ezt az elképesztő sikertörténetet, a történet most lett végképp katartikus. Oscart nyerni hatalmas, szinte felfoghatatlan siker. A csúcs. Magyarnak, ugye, 1982 óta nem sikerült idáig feljutnia. 

Pár órával a gála előtt szinte példátlanul megható üzenetet posztoltak Röhrig Géza publikus Facebook-profiljával: „Sziasztok! Már a kocsiban ülünk. Nagyon szépen köszönjük, hogy szorítotok értünk. Ha nyerünk, ne fogjátok vissza magatokat: Magyarországnak örömre van szüksége.”

És Magyarország örül. Nagyon örül. Országszerte szerveztek Oscar-váró bulikat, ahol az emberek együtt szurkoltak a Saul fiáért, s bizony egészen felemelő volt a virrasztók reakciója, amikor kiderült: nem hiába maradtak ébren. Ilyen hangorkánt sportközvetítések közben szokott a közönség produkálni, amikor a kedvenc csapata nyer. Ahogy Röhrig ezt Hollywoodban, kamerák előtt megjegyezte, kis ország a miénk, s ami most velük történik, az olyan, mintha az olimpián az aranyért indulnának. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!