hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Akinek az életemet köszönhetem

2016. 03. 17.
Az MTI 2016. február 22-én adta hírül, hogy „öt év után megegyezett a főváros, a kormányzat és a zsidó hitközségek szövetsége, hogy a Kozma utcában temetik el a Margit hídnál speciális búvárok által még 2011-ben felszínre hozott emberi csontokat…”

A témával a Népszabadság 2016. február 17-i hosszabb cikke is foglalkozott, amely szerint a 2011 óta folyó vizsgálatok során megállapították, hogy a mint­egy kilenc férfi, női és gyermek holttest-maradvány többségében egyértel­műen zsidó személyektől származik, a többi esetben sem zárható ki a zsidó származás.

***

A hír édesanyám elbeszélését idézte fel bennem, aki 1944. október végén, a nyilas hatalomátvétel után a Lukács fürdőben húzódott meg. Vele volt két gyermeke, akik közül én szeptemberben születtem, tehát másfél hónapos voltam, és bátyám, aki négyéves.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!