hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Akinek az életemet köszönhetem

2016. 03. 17.
Az MTI 2016. február 22-én adta hírül, hogy „öt év után megegyezett a főváros, a kormányzat és a zsidó hitközségek szövetsége, hogy a Kozma utcában temetik el a Margit hídnál speciális búvárok által még 2011-ben felszínre hozott emberi csontokat…”

A témával a Népszabadság 2016. február 17-i hosszabb cikke is foglalkozott, amely szerint a 2011 óta folyó vizsgálatok során megállapították, hogy a mint­egy kilenc férfi, női és gyermek holttest-maradvány többségében egyértel­műen zsidó személyektől származik, a többi esetben sem zárható ki a zsidó származás.

***

A hír édesanyám elbeszélését idézte fel bennem, aki 1944. október végén, a nyilas hatalomátvétel után a Lukács fürdőben húzódott meg. Vele volt két gyermeke, akik közül én szeptemberben születtem, tehát másfél hónapos voltam, és bátyám, aki négyéves.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!