hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Focihelyzet a válogatott sikere után
A német reformok működtek

2015. 11. 19.
30 év kihagyás után ismét világversenyen léphet pályára a magyar futball­válo­gatott. Az örömteli eredmény azonban félrevezetheti azokat, akik úgy hiszik, a magyar focival ismét minden rendben van.

„Na, ugye” – kommentálta Facebook- oldalán Orbán Viktor a Norvégia elleni, magyar sikerrel zárult Európa-bajnoki pótselejtezőt. A miniszterelnök talányosan megfogalmazott bejegyzése többféleképpen is folytatható: „na, ugye, milyen jó csapatunk van”, vagy úgy is, „na, ugye, én tudtam”. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az utóbbit erősítette, amikor a kijutást megköszönve azt mondta: „Elsősorban meg kell köszönni a miniszterelnök úrnak. A legtöbb rizikót ő vállalta.” Az ország leggazdagabb embere ezek szerint úgy látja, Orbán Viktor futballszeretete és a futballba ölt állami százmilliárdok hozták meg a sikert elsősorban.

Ami a rizikót illeti: egy futballberkekben mozgó forrásunk szerint olyan nagy volt a várakozás, hogy egy esetleges kudarc esetén a szurkolók „lebontották volna” a sorsdöntő mérkőzésnek helyet adó Groupama Arénát, ahol egyébként a miniszterelnök is jelen volt.

Orbán Viktor kedden bővebben beszélt a siker kapcsán: azt mondta, „ismét vagyunk valakik” azok után, hogy Magyarország „egykor nagy futballnemzet volt, de később kisodródott, lenézett helyzetbe került, senkik voltunk”.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!