hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fidesz-offenzíva Amerikában
Új barátok közt

2015. 11. 12.
A republikánusok között szerezne támogatókat az Orbán-kormány a vele nem különösebben baráti Obama-adminisztrációval szemben. Irdatlan sok közpénzért és valószínűleg feleslegesen lobbizik az Orbán–kormány mellett Amerikában egy levitézlett képviselő, mondták a Heteknek korábbi baloldali külügyminiszterek.

Amint arról a Hetek is beszámolt, Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet október végén kritikus beszédet tartott a Corvinus Egyetemen. Bell többek között azt mondta, hogy a magyarországi korrupció súlyos aggodalmakra ad okot, a kormány kemény kézzel bánik a civil szervezetekkel, korlátozza az igazságszolgáltatást és a médiaszabadságot, továbbá egyesek intoleráns módon szólnak a menekültekről.

Bell beszéde nem maradt válasz nélkül: egy republikánus szenátor, Jeff Duncan november 4-én az amerikai kongresszus külügyi bizottságában kérdőre vonta Victoria Nuland helyettes külügyi államtitkárt azt tudakolva, hogy az Egyesült Államok be kíván-e avatkozni Magyarország belügyeibe.

Az európai és eurázsiai ügyekért felelős Nulandet Oroszország fokozódó szíriai beavatkozásával kapcsolatban, illetve az arra adandó amerikai politikáról hallgatták meg, ezért némiképp váratlan volt, hogy Duncan szóba hozta Magyarországot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!