hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lebukott luxusprosti-hálózat
Szépségversenyek, modellügynökségek, celebek és politikusok a botrányban

2015. 10. 08.
A rendőrök elsősorban az utcai prostitúciót üldözik, miközben a magyar gazdasági, politikai és médiaelitet érintő ügyekre általában külföldi kényszerből vagy politikai leszámolásból kerül a sor – állította a Heteknek Betlen Anna szociológus, aki évtizedek óta kutatja a prostitúciót. A téma azért lett aktuális, mert egy oknyomozó portál megszerezte egy luxusprosti-hálózat felgöngyölítését célzó nyomozás  teljes iratanyagát. A kuncsaftok között voltak politikusok, de nem tudni, hogy kik, mert a nyomozás során az ő személyüket nem vizsgálták külön, miközben más érintettekét igen.

Répás Lajos szépségverseny-szervezőt és modellügynökség-vezetőt az ügyészség kerítéssel és kitartottsággal vádolja. Ügyének 2500 oldalas nyomozati anyagát a Direkt36 oknyomozó portál szerezte meg, és három részes cikksorozatot írt a rendőrségi dokumentumokból. A Nemzeti Nyomozó Iroda fél évig hallgatta le Répás telefonját, pontos képük van arról, hogyan szerveződtek a találkozók. A tényfeltáró cikkekből kiderül: 18 éven aluli lányt is közvetítettek ki politikusnak, bár a találkozó egy félreértés miatt nem jött létre. Az is előfordult, hogy egy politikus a parlamenti ülésről szaladt ki az Országgyűlés épületéhez közel található hotelbe, hogy ott vásároljon magának prostituáltat.

Prostitúció = erőszak

Ha valaki 18 évet be nem töltött – ez esetben kiskorúnak számító – személy esetén folytat kerítői tevékenységet, 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiskorú prostituált szolgáltatásainak „megvásárlása” is bűncselekmény, itt a kliens 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A magyar jog kizárólag kiskorú prostituált szolgáltatásának igénybevétele esetén bünteti súlyosan a kuncsaftot, míg például Svédországban a klienst minden esetben büntetik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!