hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sokszínűség érték, a multikulti nem az
Interjú Seres Lászlóval

2015. 10. 01.
A Hit Rádióban minden pénteken jelentkezik a Hetek magazin, ahol a lapunkban boncolgatott témákról beszélgetünk vendégeinkkel. A legutóbb Seres László, a hvg.hu publicistája, a Kapitalizmus blog szerkesztője, a magyar média egyik legeredetibb figurája volt a vendégünk, aki időnként a Hetekben is publikál.

Soha nem titkoltad, hogy nem igazán kedveled a magyar kormányt, Orbán Viktort például legutóbbi írásodban „mértéket és kontrollt vesztett, agresszív és rövidlátó” miniszterelnöknek tituláltad, akinek bevándorlásügyi álláspontja ugyanakkor „nyomokban igazságot tartalmaz”. Szerinted miben van igaza Orbánnak és miben nincs?

– Az elmúlt napokban szerintem sok mindenkinek kiderült, hogy bármit gondolunk Orbán Viktorról, és én bármit gondolok róla, tényleg sok mindenben igaza van, amit annak az oldalnak is el kéne ismernie, amelyik egyébként nagyon nem szereti azt, hogy a miniszterelnök milyen világot teremtett Magyarországon.

Azt hiszem, hogy a legutóbbi EU-csúcs igazolta, hogy Orbánnak igaza van abban, hogy a menekültek beáramlását Európába az EU határain kívül kell megállítani. Igaza volt abban is, hogy a menedékkérelmek elbírálására szolgáló úgynevezett hot spotokat Európán kívül kellett volna létrehozni, akár azokban a törökországi, jordániai és libanoni menekülttáborokban, ahol több millió szíriai menekült él, akik a háború miatt voltak kénytelenek elhagyni hazájukat. Az is helyes cél, hogy Európa csak nagy áttételekkel szembesüljön azzal a milliós embertömeggel, amelyik a háború következtében vagy más okokból útra kelt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!