hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Széttartó Európa
Orbán: Véleményvezér vagy különutas?

2015. 08. 18.
Mennyire elszigetelt politikus Orbán Viktor Európában bevándorlásügyben? Kiírta magát az európai nemzetek vezetői közül, mint ahogy kritikusai állítják, vagy épp ellenkezőleg: híveinek van igaza, akik szerint őt követi Európa mind több vezetője?

A kérdés megválaszolásához tisztában kell lennünk a többi európai vezető álláspontjával is, hiszen ezekhez képest lehet bemérni a magyar miniszterelnök pozícióját. A Méltányosság Politikaelemző Központ négy témakörben – bevándorlás, Európai Unió, terrorizmus, Putyin és Ukrajna – vetette össze tizenegy uniós kormány, illetve államfő és Orbán nyilatkozatait. Cikkünkben a bevándorlásra fókuszálunk a terjedelmes elemzés alapján.   

Európa az európaiaké

A bevándorlást Orbán Viktor az elmúlt fél évben – a Charlie Hebdo munkatársai elleni véres merénylet után – vette napirendre; kijelentéseit hazai, illetve nemzetközi szinten is sokan támadták. A magyar miniszterelnök a nemzetközi közönség előtt úgy fogalmazott, hogy az volna a kívánatos, ha Európa az európaiaké maradna, hiszen ez áll összhangban a kontinens értékeivel és az EU alapítóinak szándékával – emlékeztetnek a Méltányosság munkatársai.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!