hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem enyhül a migrációs krízis a magyar–szerb határon
Feszültség az ártérben

2015. 08. 13.
A magyar-szerb határon hetek óta éleződő feszültséget most új tényező, a bevándorlók szállítására és nem ritkán kifosztására szakosodott konkurens bandák összetűzése is növeli. Eközben gőzerővel zajlik a kerítés építése, a határzár első eleme, a gyorstelepítésű drótakadály (GYODA) a legfrissebb hírek szerint napokon belül elkészül a Csongrád megyei határszakaszon.

Nem múlik a feszültség a migrációs krízis által sújtott magyar–szerb határszakaszon. Az utóbbi napokban a migránsok kifosztására rákapott bűnözők által elkövetett cselekmények borzolták a kedélyeket. Az erre szakosodott bandák egy része helyi érdekeltségű, de egyes hírek szerint vannak köztük az ország távolabbi pontjairól érkezett csoportok is.

Virágzó embercsempészet

A napokban két rivális, de egyaránt a menekülők szállítására és kifosztására szakosodott banda tagjai vitatkoztak össze a tiszai ártéren, az eldurvuló konfliktus során az egyik bandatag kis híján életét vesztette. A férfi csodával határos módon nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a 23 centis késsel szívtájékon kapott szúrást. Az egyébként más ügyekben is eljárás alatt álló tettest a rendőrök elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!