hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hullócsillagok
Újabb kajakos bukott meg a drogteszten

2015. 08. 19.
Akár négyéves eltiltást is kaphat a kokainfogyasztása miatt lebukott Kucsera Gábor. A világbajnok kajakos azt nyilatkozta, hogy a stressz miatt kábítószerezett, amiért egész életén át szégyellni fogja magát. A sportpályafutása vége felé járó Kucsera ezzel valószínűleg egy életre elkaszálta magát, tettét a sportág vezetői azért sem értik, mert sporttársai tavaszi kokainbotránya miatt a szövetség fokozottan ellenőrzi, hogy fogyasztottak-e doppingot vagy kábítószert az evezősök.

„Lazítani akartam” – ezzel magyarázta a Blikknek Kucsera Gábor, hogy miért fogyasztott kokaint a július első felében megrendezett szolnoki kajak-kenu válogató idején. Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, az minden bizonnyal versenyzői karrierem végét jelentette volna – mondta rövid magyarázatában a világbajnok kajakos, aki csak a bulvárlapnak volt hajlandó nyilatkozni. Kucsera elismerte, hogy a „lazításhoz” a „legrosszabb utat” választotta, amiért, mint mondta „egy életen át szégyellni fogom magam”.

Miután a versenyző elismerte, hogy hibázott, így válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntetjük – reagált az ügyre Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója. A Magyar Antidopping Csoport a felülvizsgálati eljárást követően értesíti majd az esetről a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget – tette hozzá.

Nem meglepődtem, hanem egyesen megdöbbentem – ezt mondta az ATV Híradójának Storcz Botond, a kajak-kenu szövetség vezetőedzője. Storcz arról nem tud, hogy Kucsera azért nyúlt-e a droghoz, hogy fokozza sportteljesítményét – a kokainnak ugyanis a szakértők szerint ilyen hatása is van –, ez azonban ilyen időszakban doppingvétségnek is számít – tette hozzá a sportvezető. Ebből kifolyólag teljesen más eltiltási tételt is von maga után, mint a tavaszi, „szezonon kívüli” kokainügy. Storcz arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az egyedüli, amely minden eszközt bevet azért, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!