hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hírszerzői jelentések miatt épül a kerítés?
A határzárról szóló döntés háttere

2015. 06. 25.
Hírszerzési információk alapján dönthetett Orbán Viktor a kormány menekültügyi politikájának szigorításáról. Az ügyben a Fidesz az év eleje óta hetekkel ellenfelei előtt jár.

Németh Szilárd, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke hozta nyilvánosságra azt az információt, hogy a szerb–magyar határra tervezett határzárról egyebek mellett hírszerzői jelentések alapján döntöttek.

„Jelenleg az tudható, hogy négy méter magas, úgynevezett NATO-kerítést kell csinálni, ami azt jelenti, hogy négy méter magas részen rátesznek még egy olyan dróthálót, ami fizikailag megakadályozza, hogy át tudjanak rajta mászni. Azt tudjuk még, hogy a kerítés 175 kilométer hosszan épül meg, és az összes határátlépő hely megmarad. Természetesen nemcsak ettől a műszaki zártól várjuk, hogy kevesebben legyenek az illegális határátlépők, hanem a határőrizeti szervek nagyon komoly jelenlététől is. Minderre azért van szükség, mert a balkáni útvonalon, a szerb–magyar határon május 31-ig 50430 migráns érkezett az országba, Olaszországon keresztül pedig 47 008-an jutottak be az unió területére. Naponta több mint 500 illegális migráns jön hazánkba” – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a kormánypárti politikus.

Pro és kontra

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!