hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Demján: a nyugati demokráciák kudarca a mostani menekülthullám
A VOSZ-elnök a határzárról és a vasárnapi zárvatartásról

2015. 06. 25.
A múlt héten partnerségi szerződést írt alá Budapesten a magyar Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Román Munkaadók Nemzeti Szövetsége (UNPR). Az ATV Híradója ebből az alkalomból készített interjút Demján Sándorral, a VOSZ elnökével.

Együttműködést írtak alá a román munkaadók szövetségével. Mennyiben segítheti ez a két ország gazdaságát, vállalkozásait?

– A határmenti együttműködés intenzív, a nagy magyar cégek jelen vannak Romániában, és onnan is Magyarországra hívjuk a tőkét. Magyarország és Románia is viszonylag kis piaccal rendelkezik, ám mindkét ország imponáló GDP-növekedést produkál, tehát mind Románia, mind Magyarország előtt ott a lehetőség, hogy 20 év alatt ledolgozza a Nyugat-Európával szembeni hátrányát.

Fontos tudni, hogy a politikusoktól mindig csodát várnak a választók. Azt várják, hogy négy év alatt majd utolérjük Ausztriát, vagy Németországot, de az ilyen csodaképet hirdető politikusok sosem mondanak igazat. Kell 20 év nagyon kemény munka, ennek egyik eleme az, hogy együtt kell működni a régió vállalkozásainak. Ez segítheti hozzá az egyes országok üzleti szereplőit piacaik bővítéséhez, de az egyes országokat ahhoz is, hogy otthon tartsák munkavállalóikat. Ha a gazdaság sikeres, akkor sikeres a politika, akkor elégedettek az emberek, akkor tűnik el a szegénység.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!