hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Orbán új korszakot nyitna
Sikerül-e ráncba szedni a Simicska bosszújától rettegő Fideszt?

2015. 05. 14.
A Fideszben azt várják, hogy őszre áll össze Orbán Viktor új politikai stratégiája és az ehhez kapcsolódó új csapatösszeállítás is, amelynek egyik eleme lehet, hogy Rogán Antalt Lázár János ellensúlyozására új pozícióba emelné a miniszterelnök. Kormányzati forrásaink szerint az Orbán–Simicska-háború miatt az üzletemberhez köthető közigazgatási és kormányzati személyek, köztük Vida Ildikó az év végéig távozni fognak. Közben viszont érezhető a félelem Simicska esetleges visszavágásától.

Kavargó, fortyogó üsthöz hasonlít a Fidesz belső élete. Kormánypárti politikusokkal beszélve az a kép rajzolódik ki, hogy a Fidesz-tábor fórumokra járó középkorú és idős emberekből álló kemény magja aggódik a párt jövőjéért, és a régi, „botránymentes” politikusokat – Kövér Lászlót, Szá­jer Józsefet vagy Pokorni Zoltánt – „sírja” vissza. Az elmúlt pár hónap politikai harcai pedig megkoptattak olyan ismert politikusokat, mint Rogán Antal és Lázár János. 

A Hetek egyik fideszes forrása szerint egy belső felmérés kimutatta, hogy a két említett politikus népszerűsége jelentősen csökkent a saját táboron belül. Rogán „amortizációját” a Juhász Péter Együtt-alelnök által robbantott vagyonosodási és V. kerületi ingatlanügyek hatásának tudják be. A Fideszben bőven tenyésző konteók szerint Juhásznak egyes, Rogánnal szemben ellenérdekelt fideszesek is segítettek „hadjárata” során. Az egyik összeesküvés-elmélet szerint a „segítő” Simicska Lajos lett volna, míg a másik szcenárió szerint egy, a Fideszen belüli rivális politikusi kör próbált Rogán miniszteri ambícióinak gátat szabni. Annyi bizonyos, hogy tavaly tavasz óta Rogán Antal körül sorra robbantak a renoméját megtépázó ügyek.

Megkopott, de használható

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!