hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy tragédia utóélete - Prostitúció és politika

2015. 05. 14.
Május elején brutális gyilkosság történt a budapesti Akácfa utcában. Egy 19 éves prostituáltat öltek meg. Nancy tragédiája és az ügy furcsa utóélete azzal együtt is alkalmat ad a politika, a prostitúció és a szervezett bűnözés kapcsolatának végiggondolására, hogy a gyilkosság és Nancy kapcsolati hálója körül ma még nagy a homály. Munkatársunk minden parlamenti pártot megkérdezett, hogy mit tennének, ha kiderülne, hogy soraikban politizál a meggyilkolt lánnyal hírbe hozott közéleti szereplő.

„Megölték a Horváth Nancy lányomat, nyugodjon békében!” Ezt a mondatot posztolta a Facebookon Ernest Horváth május 2-án reggel, miután a sajtóban megjelent, hogy gyilkosság áldozata lett egy 19 éves prostituált az Akácfa utcában. A lányt feltehetően egy kuncsaftja ölte meg a saját lakásában. Nancy anyja azt nyilatkozta, hogy lányának ázsiai ügyfelei voltak. Hamarosan híre ment azonban, hogy voltak magyarok is, sőt, a Bors azt adta hírül, hogy egy országosan ismert, sokat nyilatkozó, látszólag rendezett életű családos politikus évek óta látogatta a lányt. Ami, ha igaz, már nemcsak erkölcsi, hanem büntetőjogi kérdéseket is felvet, hiszen Nancy csak egy éve lett nagykorú, a kiskorú prostituálttal folytatott viszony pedig bűncselekmény. A Népszabadság cikkében azt lehetett olvasni, hogy az egyik nagy párt válságtanácskozást is tartott az ügyben. Az Index és a VS.hu pedig arról írt, hogy nevük elhallgatását kérő szocialisták szerint egy fideszes politikus lehet az érintett, nevük elhallgatását kérő fideszesek viszont egy szocialistáról beszélnek.

Ernest Horváth május 8-án újabb bejegyzésében egy valóban magas rangú fideszes politikussal kapcsolatban azt írta, hogy Nancy ismerte és félt tőle, majd két nappal később újra leírta a politikus nevét. Közben olyan hírek is megjelentek, amelyek szerint a lány videofelvételt készített együttlétükről a politikussal, és hogy ez a felvétel elérhető „a felhőben” – a szolgáltató adatbázisában –, legalábbis annak, aki ismeri Nancy telefonjának a kódját. Ernest Horváth lapzártánkkor azt írta, hogy a rendőrség kihallgatta az ügyben. A Hetek úgy tudja, hogy a férfit a Nancyhez fűződő kapcsolatáról kérdezték, az állítólagos politikusi szálról viszont nem. Rendőrségi körökből úgy tudjuk, a helyszínelők nem találtak hasznos nyomokat a gyilkosság helyszínén, a térfigyelő kamerák pedig valóban nem működtek.

A Nancy-ügy és a pártok

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!