hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kormányzati zűrzavar Quaestor-ügyben
Örvényben

2015. 04. 02.
Az idő múlásával nemhogy tisztulna a Quaestor-botrány körüli kép, de egyre több a bizonytalanság. Egymásnak  ellentmondó kormányzati nyilatkozatok és dátumok, kaotikus államigazgatás, gyanúsan lassú nyomozás.

„A kormány eltőzsdézte az emberek nyugdíját.” Az ismerősen csengő mondat a Fidesztől származik 2011-ből, és a szocialista kormányra vonatkozott, bár mint utóbb kiderült, nem volt igaz. Most viszont azért cseng disszonánsan, mert a jelenlegi kormányról tényleg kiderült, hogy brókercégekre bízott súlyos állami (tíz)milliárdokat. Orbán Viktor miniszterelnök február 25-én – vagy később, erre még visszatérünk – utasította kormányának tagjait, hogy nézzenek utána, melyik minisztérium, illetve állami háttérintézmények tartanak közpénzt brókercégeknél.

Melyik, hol, mennyit?

A válaszra még várni kell, az ígéret alapján lapzártánk utánig. Ami azért meghökkentő, mert ezek szerint a nemzeti ügyek kormánya közel ötéves működés után több mint egy hónap alatt sem képes átlátni, hová tette az állampolgárok pénzét. Miközben rendről, átláthatóságról és a keményen dolgozó kisemberek megvédéséről beszél. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!