hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karcag a Kun- Mediátor bukása után
A sokkolt város

2015. 04. 23.
Még az eltűnése előtti napokban is tízmilliókat vett fel „legjobb” ügyfeleitől Dobrai Sándorné, a karcagi álbróker – legalábbis a károsultak elmondása szerint. A Kun-Mediátor Kft. Marcsiként emlegetett vezetője másfél évtizeden keresztül szédítette ügyfeleit „kihagyhatatlan” pénzügyi ajánlataival, és becslések szerint 5 és 20 milliárd forint közötti összeget gyűjtött be jogosulatlanul – amit sokak szerint politikai támogatás nélkül aligha tehetett meg. A 61 éves asszony ráadásul soha nem kérdezte, milyen forrásból származik a pénz, így a helyi és térségi elit egy része pénzmosodaként is kiválóan használhatta a szolgáltatásait. Cserébe nem kérdeztek semmit.

„A szüleim egész életen át megspórolt négymillió forintjától a saját és a gyerekeink megtakarításain keresztül egészen az unokáinknak gyűjtögetett összegekig mindenünk odaveszett. Összességében több tízmillió forintról van szó” – panaszolta a Heteknek érezhető indulattal a hangjában Kurucz István, akit több száz – akár ezer – sorstársával együtt a helyben eddig köztiszteletnek örvendő Dobrai Sándorné vert át.

Marcsi, a megnyerő

Ha valaki azt gondolná, hogy az érintettek könnyen átverhető kisemberek voltak, annak a figyelmét felhívnánk arra, hogy Kurucz István ismert helyi építőipari vállalkozó, aki két cikluson keresztül volt a karcagi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke, és a magánéletében is példaértékűen bánik a pénzzel. Például birkózóként (előbb versenyző volt, majd kiváló tehetségeket nevelő edző) minden sportból származó bevételét félretette: 1972-től ötmillió forintja gyűlt így össze. De a gyerekek-unokák névnapjára, születésnapjára, ballagására szánt pénzeket is mindig külön gyűjtögették, hogy majd egy-egy komolyabb célra fordíthassák. Most ezek is mind elúsztak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!