hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Átrendeződés Tapolca után
„Gyurcsányosodás” és állóháború a jobboldalon?

2015. 04. 23.
Orbán—Simicska állóháború Simicska—Jobbik tűzszünettel – így jellemezhető röviden a helyzet a jobboldalon Tapolca után. A baloldali ellenzékkel egyik szereplő sem számol komolyan, ám ez a belső ellentétek kezelését kicsit sem könnyíti meg.

A miniszterelnök környezetében nincs különösebb pánik a Fidesz népszerűségvesztése miatt. Szerintük a Fidesz nincs nagyobb bajban, mint 2010 és 2012 között volt, amikor előfordult, hogy az akkor még Mesterházy Attila vezette MSZP támogatottsága megközelítette a kormánypártét (bár a Fidesz 2006 nyara óta vezet minden közvélemény-kutatást). Arra is emlékeztetnek forrásaink, hogy Bajnai Gordon visszatérése a politikába 2012 őszén eleinte „életveszélyesnek” tűnt a Fidesz számára, amely ennek ellenére 2014-ben simán győzött, háromszor is.

Kövér biztos támogató

A kormány egyik tagja szerint volt beszélgetés arról a Fidesz vezérkarban, hogy a ciklus konfliktusos ügyeit négy évre elhúzva rendezzék, vagy az elején vágjanak bele a fájdalmas átalakításokba. Az utóbbi mellett döntöttek, és szerinte ez vezetett a mindenki számára kínos, kényelmetlen és fájdalmas szakításhoz Simicska Lajossal és a hozzá kötődő értelmiségiekkel és újságírókkal. A Fidesz vezérkarában tartja magát az a narratíva, amely szerint Orbán Viktor Simicska túlhatalmának lebontása érdekében döntött a szakítás mellett, Simicska környezetében viszont továbbra is a magyar-orosz közeledéssel magyarázzák a Fidesz történetének két kulcsszereplője közötti háború kitörését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!