hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Buda-Cash Kinek a botránya?
Egymásra mutogat a Fidesz és az MSZP

2015. 03. 05.
Konkrétumok híján csak találgatni lehet, hogy milyen törvénytelenség történhetett a Buda-Cash Brókerház nevével fémjelzett üzleti csoport háza táján. A Fidesz a szocialistákra kenné a 100 milliárdos nagyságú ügyet, az MSZP pedig azt sulykolja, hogy fideszes bank- és brókerbotránnyal állunk szemben. A pénzpiacokon közben sorra születnek az összeesküvés-elméletek.

Egy, a pénzpiacokat jól ismerő közgazdász szerint a Buda-Cash vesztét a svájci jegybank januári váratlan döntése okozta, amelynek következtében hirtelen megerősödött a frank a forinthoz és az euróhoz képest. A brókercégnél devizaügyleteket folytató ügyfelek ekkor elképesztő kárt szenvedhettek el, és az elszámolási vita miatt a brókercég felügyeleti szervéhez fordultak, amely 2013 óta az MNB. A jegybank erre való hivatkozással helyszíni vizsgálatot tartott a cégnél, és közleményeik szerint ekkor találtak rá a kirívó szabálytalanságokra. De hogy mi történhetett pontosan, arról semmit nem tudni, csak azt, hogy a cégcsoportnál 100 milliárdos kár keletkezhetett.

Mi történhetett?

Több politikussal, minisztériumi szakértővel és az üzleti életben járatos közgazdásszal beszéltünk, akik az MNB közleményei alapján csak tippelni mertek arról, hogy mi történhetett a cégcsoportnál.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!