hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kontrasztok
Közfelháborodás napja

2014. 12. 01.
Miközben majdnem megtelt a Parlament előtti Kossuth tér, addig az Országgyűlés szinte kiürült. A „lézengő” képviselők egy-egy törvénymódosítás vége-hossza nincs, unalmas vitájába kezdtek, míg kint a dühös magyarok éppen kordont bontottak, az év egyik legrosszabbul megszervezett, mégis ütősre sikerült tüntetésén.

Hétfőn minimum tizenöt, de inkább húszezren, de lehet, hogy huszonöt ezren is tüntettek az olykor szemerkélő esőben és hideg időben Budapesten a közfelháborodás napján. Egy olyan rendezvényen, amely valójában nagyon rosszul volt megszervezve, mert a szervezők, egy Facebook-csoport tagjai nem sok politikai gyakorlattal rendelkeztek. Már a felszólalók kiválasztása is eklektikusra sikerült, mert az üzeneteik nem voltak összefésülve, a tömegeket gyakorlatilag csak egy Nemes Balázs nevű, a közéletben ismeretlen fiatalember tudta jól megszólítani. Az ismertségére, pontosabban az ismeretlenségére jellemző, hogy később, amikor a tömegben kérdezgettük a résztvevőket, hogy szerintük ki volt a legjobb, csak annyit tudtak mondani, hogy az a szakállas fiú.

Megmozdult a pesti középosztály

Horváth András adóellenőrt ugyan hiteles embernek tartották, de csapnivaló szónoknak. A tüntetők között az volt az érdekes, hogy többen nem mindenben értettek egyet a felszólalókkal, mégis rendkívül sikeresnek tartották a nem túl jól szervezett, de mégis óriási tömeget megszólító rendezvényt.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!