hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vér, kegyetlenség és a magyar közélet
Beszélgetés Rétvári Bencével, a KDNP alelnökével

2014. 09. 04.
A KDNP nem akar még az önkormányzati választásokon sem a Fidesztől külön indulni, mert bevált az együttműködés receptje. A helyi szinten olykor előforduló nézetkülönbségek pedig elenyészőek – nyilatkozta a Heteknek Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, aki egyben az EMMI parlamenti államtitkára is. A politikussal arról is beszélgettünk, hogy miért posztolt megrázó képsorokat.

Megütközést váltott ki, amikor a politikusi Facebook oldalára gyilkosságok képeit rakta ki. A humántárca államtitkárától nem vérre számít az ember. Miért döntött mégis a képek „bevállalásáról”?

– Az Iszlám Állam rémtetteire és keresztényüldözésére kívántam a figyelmet felhívni ezzel a szokatlan módszerrel. Szerintem sokan nem tudják, hogy közel hatvan országban kétszázmillió embert üldöznek a keresztény hite miatt. Évente százezer ember az életével fizet a hitéért. Ami a Közel-Keleten az úgynevezett Iszlám Állam égisze alatt történik, az súlyos emberi jogi válság, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Ha pedig az Iszlám Állam ideológiájára épülő rendszer alakul ki Keleten, akkor az egész Európát, és benne Magyarországot is komolyan veszélyezteti. 

És mit tud tenni Magyarország ebben a helyzetben?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!