hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Totálba nyomják a szórakoztatást

2014. 09. 18.
A héten tréfás üzemmódra váltott két befolyásos jobboldali politikus, Tarlós István és Lázár János. A helyzet szépsége, hogy egymást froclizzák. A szóváltás azzal kezdődött, hogy a főpolgármester a Facebook-on megjegyezte, hogy nem mond le a budapesti nagyberuházásokról, sem a Margitsziget, sem az állatkert, sem a Lánchíd fejlesztéséről, amelyeket a hírek szerint Lázár János kancelláriaminiszter le akar állíttatni.

„A kancelláriaminiszter arra hivatkozik, hogy a beruházásokra a brüsszeli előírások miatt nem adható uniós pénz (...) Ami elhangzott állítólag tőle, személy szerint nem hallottam. Egyébként is, János a keresztneve, nem pedig Mindenható!” – írta Tarlós.
Erre Lázár hasonló stílusban reagált, miszerint „valószínű, hogy Brüsszel azért nem támogat bizonyos projekteket, mert nem ismeri Tarlós Istvánt.
Továbbra is javaslom, hogy a főpolgármester úr többet küzdjön Brüsszelben Budapestért. Az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is fogom támogatni, már csak Tarlós István barátom miatt is.”  
A válasszal persze a főpolgármester sem maradt adós. Lázár szemére vetette, hogy „külföldön mószerolni a saját kormányomat, az nem az én műfajom. Még ellenzéki kormánnyal se tenném”. Tarlós érvelése ugyanis az, hogy a kormány által Brüsszelbe eljuttatott fejlesztési listát kellene megfúrnia, hogy a budapestiek kerüljenek támogatásra, hisz „amit a kormány támogat, csak azt támogatja az Unió”. Tarlós egyébként Lázár állításáról finoman, de úgy írt, hogy az„teljes félreértés vagy tájékozatlanság”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!