hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Simicska Lajos megmutatta magát az országnak
A „mumus” színre lép

2014. 09. 25.
„Kerüli a nyilvánosságot, tartózkodik a rongyrázástól. Egy tízéves Subaruval jár, van egy szigligeti nyaralója, de a parton is csak debrecenit fogyaszt némi sörrel. Egy kicsit sem hasonlít némely luxusimádó ifjú fideszes politikusra”– így építették hívei Simicska Lajos puritán imázsát, amelyet az egykori pártigazgató váratlan nyilvános szereplésével, a finoman szólva nem túl „oligarchikus” megjelenésével sem rombolt le. A style alapján ugyanis nehéz pénzéhes, mohó, gaz karakternek ábrázolni Simicska Lajost.

A 15 éve hivatalosan le nem fotózott, a Fidesz legfontosabb háttéremberének tartott üzleti guru tudniillik a hétvégén egy lovarda avatóján tűnt fel barátai és fegyvertársai körében. A rendezvény nagy médiavisszhangot kapott, mert a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó médiumok a Class FM-től a Magyar Nemzetig bő alapossággal számoltak be róla. Nehéz nem arra gondolni, hogy az évtizedekig a nyilvánosságot kerülő Simicska demonstratív céllal vállalta ezt be, főleg azért, mert hetek óta nem telik el úgy nap, hogy a sajtó ne cikkezne a közte és a miniszterelnök között zajló politikai és üzleti konfliktusról. Sőt, ez most a legkurrensebb téma a politikai elitben és az újságírók köreiben. Mindenki lázasan találgatja, hogy a két férfi között mi okozta a törést, hiszen már a gimnáziumban is jó barátok voltak, sőt, egy időre egyetemi éveik alatt szobatársak is lettek, évtizedekig hűségesen védték egymást.

Legendáriumok sora született ennek megfejtésére, az egyik szerint a felcsúti focistadion építésénél jött el az a pillanat, amikor Simicska Lajos állítólag bejelentette az építkezést menedzselő polgármesternek, Mészáros Lőrincnek, hogy „eddig volt az ingyen beton, a többiért már fizetni kell!”. Nincs arra bizonyíték, hogy így történt, de ez a valós vagy vélt sztori is arra utal, hogy a kötélhúzás tárgya: Lajosnak van-e Viktora, vagy Viktornak van-e Lajosa. Tehát, ki a dudás a csárdában?

A Népszabadságtól kezdve az ATV-ig, a HVG-től a 444-ig a témáról született cikkekben az a vélekedés köszön vissza, hogy hamar elülne a vihar, ha Simicska Lajos megválna a médiabirodalmától, és átengedné azt más, Orbán Viktorhoz köt­hető üzletembereknek. Egyszóval: kapitulálna egykori bajtársa előtt. Ez esetben azonban csak egy lenne a többi „nemzeti tőkés” között, ami idővel magával hozná, hogy még inkább meggyengülne a befolyása a jobboldali holdudvarban.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!