hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kovács Béla és a háromférjű feleség
Orosz életpályamodell

2014. 09. 25.
A jobbikos Kovács Béla félig orosz származású, felesége egészen az. Az Index szerint ez a két tény főszerepet játszik abban, hogy az orosz titkosszolgálat behálózta. Kovács szerint ő teljesen magyar. Akárhogy is van, májusban az Európai Unió elleni kémkedéssel hozták hírbe, ügye jelenleg is folyamatban van.

Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő orosz származású feleségén keresztül került kapcsolatba az orosz titkosszolgálattal, a KGB-vel: ez az Index keddi riportjának legfontosabb megállapítása a májusban EU-ellenes kémkedéssel hírbe hozott Kovácsról. A hónapokon keresztül végzett kutatómunka eredményeképpen a lap azt írja: Kovács Bélát nevelőszülők nevelték fel. Vér szerinti anyja állami gondozásba adta, mert Kovács igazi apja egy orosz katonatiszt. A nevelőszülők 1976-ban külszolgálati munkára Japánba kerültek, ahol Kovács számára kinyílt a világ. Amerikai iskolában tanulhatott, 1979-ben megismerkedett egy nála hét évvel idősebb orosz nővel, aki azt állította, hogy egy Japánban működő orosz nyelvű televízió műsorvezetője. Kovács 1986-ben feleségül vette a nőt, akivel a mai napig házastársak. Az Index azonban megtudta, hogy a nő 1975-ben hozzáment egy japán férfihoz, akitől papíron a mai napig nem vált el. Ráadásul 1983-ban feleségül ment egy osztrák bűnözőhöz is, igaz, csupán azért, hogy újabb férje révén osztrák állampolgársághoz jusson. A lap szerint a nő orosz kém: mindezt Kovács nevelőapja állítására alapozza, aki már 1980-ban megtudta, ki is valójában a fia barátnője. A riport szerint a KGB a feleségen keresztül hálózhatta be a Jobbik képviselőjét.   

Életpályák

Az orosz titkosszolgálatokra jellemző a perspektivikus beszervezés – mondta a Hetek megkeresésére a Kovács-ügy újabb fejezete kapcsán Földi László egykori hírszerző, az Információs Hivatal korábbi műveleti igazgatója. A módszer lényege, hogy a hírszerzőnek kinézett személyre hosszú távon számítanak, ezért valós identitást építenek fel a számára: fiatal korától kezdve úgy alakítják a pályáját, hogy később ne kényszerüljön soha meg nem történt dolgokat hazudni saját magáról.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!