hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A baloldali roncsderbi újabb hete

2014. 08. 14.
A múlt hetet a káosz az és apokaliptikus víziók hetének neveztük a fővárosi baloldalon, pedig akkor még nem is sejtettük, micsoda gegrengeteggel készülnek a baloldal politikusai a következő napokra. A héten a baloldali választók rekeszizmai egy percet sem pihenhettek. A Hetek múlt heti számának megjelenése utáni napon az MSZP küldöttértekezlete jóváhagyta az Együttel és a Demokratikus Koalícióval még a múlt hétfőn tető alá hozott megállapodást (vagy megállapodás-tervezetet).

Ám az Indexnek köszön­hetően még aznap éjjel kiderült, hogy a szocialisták nem azt a megállapodást hagyták jóvá, amelyről korábban megállapodtak, hanem itt-ott (Óbudán, Angyalföldön és Zuglóban) módosították a korábban kialkudott felállást. Ezt az állítást azonban az MSZP legalábbis vitatta.

Szerintük nem volt semmiféle megállapodás (való igaz, ilyesmiről a hét folyamán korábban is jórészt Szigetvári Viktor Együtt-társelnök beszélt, de a szocialisták egyszer sem pontosították „szövetségesük” szavait).

„Józan ésszel felfoghatatlan, ami történik” – értékelte Szigetvári az atv.hu-nak szombat reggel a komédia pénteki esti fordulatát, egyben bejelentette: ha az MSZP tovább makacskodik, az Együtt-PM önállóan indul, és befejezettnek tekinti az egyezkedést a szocialistákkal. A DK ennyire keményen nem fogalmazott, de szintén elutasította az MSZP módosításait.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!