hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rogán: Mindenki visszakapja, amit elvettek tőle a bankok
– mondja a Fidesz frakció­vezetője

2014. 07. 03.
Gőzerővel készül a devizatörvény, úgy tudjuk, a Fidesz a mostani tervezetet sem tartja elég keménynek...

– Egyértelműen ki kell mondani, hogy semmilyen elévülésről nem lehet szó a devizahitelesekkel kapcsolatosan, hiszen nekik nem volt lehetőségük arra, hogy a velük szemben tanúsított méltánytalansággal szembemenjenek. Éppen ezért módosító törvényjavaslattal fog élni a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja, még határozottabban állunk ki a devizahitelesek mellett a bankokkal szemben. Ha egy szerződés már öt évvel ezelőtt lejárt, az adós törlesztett, akkor a polgári törvénykönyv szerint is elévült a jogsértés, de folyamatban lévő szerződések és öt éven belüli szerződések esetén az elévülésről szó sem lehet.

Ha elfogadják a törvényjavaslatot, hogyan tovább? Hogyan fog mindez működni a gyakorlatban?

– A bankoknak újra kell számolniuk a költségeket, és amit tisztességtelenül vettek el az ügyféltől, azt vissza kell adniuk, kivétel nélkül. Álláspontunk szerint ugyanis az egyoldalú szerződésmódosítással és az árfolyamréssel mindenkivel szemben tisztességtelenül jártak el. A mi feladatunk, hogy kimondjuk ezt a jogsértést, ők ezt nyilvánvalóan megtámadják, de nagyon rövid idő alatt le kell zajlania az ezzel kapcsolatos pereknek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!