hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bajnai: A politikusok pedig nem istenek
Beszélgetés az Együtt-PM vezetőjével

2014. 04. 03.
Több lakossági fórumát is végignéztem. Az emberek legtöbbször arra panaszkodnak, hogy mennyire nehéz az anyagi helyzetük, alacsony a bér és a nyugdíj, ezért méltatlan körülmények között, egyik hónapról a másikra kénytelenek élni. A keserű hangú kérdésekből azt szűrtem le, hogy sokak szerint mintha elúszott volna a remény. 

– Van remény, ha van összefogás: ezt a kormányt nemcsak el kell, hanem el is lehet kergetni. Magyarország valóban rosszabbul él, mint négy éve, de ne hagyjuk, hogy ebből az elégedetlenségből politikai apátiát csináljon a rezsim: legyen belőle erő, amellyel lebontjuk a kétharmadot. Ami meg a rendszerváltás megítélését illeti: Ózdon mondták nekem, hogy amennyiben népszavazás lenne arról, hogy menjünk-e vissza az időben, jelesül 2014. április 6-a helyett 1984. április 6-a legyen-e, akkor lehet, hogy az utóbbi, azaz a Kádár-korszak nyerne. Akkor ugyanis volt munkájuk az embereknek. Ez a helyzet mutatja, hogy a rendszerváltozás első 25 évét az ország jelentős része elbukta. Ezen mindenáron változtatni kell! Abban biztos vagyok, hogy a fő iránynak továbbra is a Nyugatnak kell lennie. Az a cél, hogy felzárkózzunk Európához, a pedagógus, a postás és a rendőr is emberhez méltó, európaihoz egyre közelítő, tisztességes bérhez jusson. Sajnos az elmúlt négy év gazdaságpolitikai ámokfutása, Orbán Viktor politikájának súlyos hibái nagyon sokat rontottak az ország helyzetén: távolodtunk, nem pedig közelítettünk ehhez a világhoz. Leszakadó pályán vagyunk. 

Ahhoz, hogy munkahely legyen, újra gazdasági növekedés kell az országban; növekedés, azaz fejlesztések és beruházások akkor lesznek, ha a bizalmat helyreállítjuk az ország iránt. Nem szeretem a munkahelyteremtés szót, mert teremteni a Jóisten szokott. A munkahely az terem, méghozzá olyan helyen, ahol kiszámítható, biztonságos a gazdasági környezet, ahol megéri a vállalkozásoknak megtelepedni, munkát adni másoknak. A jó kormányzás megteremti a lehetőséget a gazdaság számára, hogy munkahelyek jöjjenek létre, de az állam túlzott beleszólása a gazdaságba, a verseny kiiktatása ezt gátolja. Az Orbán Viktor által kreált, rossz és igazságtalan adórendszerrel éppen a gazdaság egészséges működését csapták agyon.

Erre azt mondaná egy fideszes politikus, hogy az adócsökkentéssel, az egykulcsos adóval éppen több pénzt hagytak az embereknél.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!