hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Választási forgatókönyvek

2014. 03. 30.
A felmérések alapján jelenleg biztosnak tűnik a Fidesz kétharmados parlamenti többséget eredményező választási győzelme, már ha a biztosan szavazó pártválasztók pártpreferenciájával számolunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a választási eredmény csak a közvélemény-kutatási adatoknak megfelelően alakulhat. Éppen ezért az alábbiakban bemutatunk két másik forgatókönyvet is. Az egyik azt mutatja meg, hány szavazóra lenne szüksége az ellenzéknek a kormányoldal kétharmados többségének megakadályozásához, a másik pedig azt, hogy milyen esetben lehet többsége a baloldali szövetségnek.

Mi kell a Fidesznek az újabb kétharmadhoz?

A négy nagy közvélemény-kutató (Ipsos, Medián, Századvég, Tárki) legfrissebb felméréseinek átlaga szerint a Fidesz–KDNP 50,5%-ra számíthat, míg a baloldali ellenzéki szövetség 29%-ra.

A Jobbik 16,3%-os támogatottsággal rendelkezik, az LMP 3,8%-a pedig kevés ahhoz, hogy átugorja a bejutási küszöböt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!