hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kósa: A posztkádári világnak annyi
Pletykák, kétségbeesett rágalmak és az „őszödi böszme”

2014. 03. 13.
Míg Gyurcsány szálláscsinálója akart lenni az orosz birodalmi befolyásnak, addig az Orbán-kabinet szimpla üzletet köt Moszkvával - így vázolta a Heteknek Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, hogy szerinte mi is a különbség az úgynevezett „orosz relációban” köztük és az MSZP között. A politikus a kormányzásuk kapcsán azt állította, hogy a sikerük egyik titka nem más, mint hogy húsz év után véget vetettek a posztkádári világnak.

Hogy esik Önnek, hogy kívülről nézve úgy tűnik, hogy lepaktáltak Putyinnal?

– Ez félreértés és butaság, ezért sehogy. Paks bővítése végső soron termékvásárlás. Az oroszoktól veszünk egy atomerőművet, amit ők a pénzpiacoknál jóval kedvezőbben finanszíroznak. Olyan ez, mintha vásárolnánk egy Volkswagent, amit egy német bank hitelezne. Ettől még senki sem lesz Merkel embere, főleg nem németbérenc. Tehát nem kötöttünk Putyinnal szövetséget, nem paktáltunk le vele.

Az ukrán konfliktus kapcsán a csehek, lengyelek és románok is sokkal élesebben fogalmaztak, mint a magyar diplomácia... 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!