hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kormányra készül az LMP
Le a kartell-pártokkal!

2014. 03. 27.
Paks bővítése megmutatja, hogy a Fidesz vezetői mennyire szűklátókörűek, illetve, hogy mennyire hülyének nézik a magyar embereket – foglalható össze Szél Bernadett véleménye az Orbán–Putyin megállapodásról. Az LMP társelnöke a Heteknek adott interjújában azt is elmagyarázta, hogy miért nem akarnak összefogni sem a Fidesszel, sem a szocialistákkal. A válasz egyik fele, hogy azok, akik közösködtek a „kartellpártokkal”, így példának okáért az FKgP és az SZDSZ, a frigy következtében az enyészeté lettek.

Közgazdászként diplomázott, szociológiából doktorált, két nyelven, angolul és németül beszél. Akár itthon, akár külföldön simán találna más, jól fizető munkát, mint a politikusi. Mi motiválja, hogy a politikában részt vegyen?

– Hiszek a zöldpolitikában. Fontosnak tartom, és tenni akarok azért, hogy legyen Magyarországon egy párt, amely valódi alternatívát kínál a régiekhez képest. Szeretném, ha továbblépne Magyarország, ha korszerű, huszonegyedik századi ország lennénk. Politikusként ezért sokat tehetek.

Akkor miért nem lépett be valamelyik nagy pártba, a Fideszbe vagy az MSZP-be, ahol végigjárva a klientúra-ranglétrát, megpróbálta volna képviselni ezt a politikát?  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!