hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A JESZ-nek esélyt jelent a kiábrándultság
Ukrajna vagy Olaszország?

2014. 03. 27.
Rengeteg új párt jelent meg, amivel a meglevő feszültségeket parlamenti keretek között lehet rendezni - állítja a Heteknek adott interjújában Makay Zsolt. A JESZ-MDF elnöke elmondta, hogy miért tartja kedvezőnek a Fidesz által kialakított új választási rendszert.

Kezdjük a legaktuálisabbal: múlt hétvégén a ki nem fizetett matricás autósaik miatt kerültek a hírekbe, most pedig a fénymásolt aláírásgyűjtő ívek kapcsán. Homokszem került a gépezetbe?

– A matricás ügyet nem értem: mindenkivel szerződést kötöttünk, amely szerint április 3-ig utaljuk a pénzt. Ha valaki ezzel támad minket, az vagy nem olvasta a szerződést, vagy valami politikai célja van. Ami pedig az aláírásgyűjtést illeti, mint minden pártnak, nekünk is voltak fizetett aktivistáink, több száz. Amikor kiderült, hogy vannak közöttük olyanok, akik több pártnak is párhuzamosan gyűjtenének aláírást, megváltunk tőlük. Azt lehetetlen kiszűrni, hogy a többiek között volt-e olyan, aki esetleg visszaélt a helyzetével, és helytelenül járt el. Az viszont érdekes, hogy ez az ügy néhány órával azt követően jött ki, hogy kiderült, közel négy százalékra mért bennünket az egyik közvélemény-kutató.

A Fidesz jócskán átszabta a választási rendszert: a kispártok tömege az ő malmukra hajtja a vizet. Nem érzik úgy, hogy csupán eszközök a Fidesz kezében?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!