hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Negyedik láncszem
Rózsa-Flores juttatta el az őszödi hangfelvételt a Fideszhez

2014. 02. 27.
Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésében jelentős szerepet játszott a kalandos életű Rózsa-Flores Eduardo. A félig bolíviai, félig magyar, élete utolsó szakaszában egyszerre iszlám hívő és katolikus, mind a bal-, mind a jobboldallal jó kapcsolatot ápoló férfiről a most nyilvánosságra került 2007-es titkosszolgálat jelentés is megállapítja, hogy ő juttatta el az őszödi beszéd hangfelvételét a Fideszhez.

De ugyanezt ő maga is elmondta részletesen egy 2008-es interjúban, csak azt akkor még senki nem vette komolyan. Bár Rózsa-Florest 2009-ben Bolíviában rejtélyes módon megölték, két egykori barátja sok fontos információt megosztott róla lapunkkal.

Brády Zoltán, a Kapu főszerkesztője sok éven át dolgozott együtt Rózsa-Floresszel, és egészen a férfi megöléséig kapcsolatban álltak. „Egy órával Eduardo meggyilkolása előtt még cseteltünk” – mondta Brády. Másik forrásunk Szabó Bálint, aki a kétezres évek eleje óta ismerte Rózsa-Florest és barátjának nevezte. Szabó tavaly azzal került a hírekbe, hogy kijelentette: fültanúja volt, amikor 2006 kora nyarán Rózsa-Flores a saját lakásán átadta az őszödi hangfelvételt három szocialista politikusnak, „Katalinnak”, „Imrének” és „Ferinek”.   

Arra a kérdésre, hogy miként válhatott Rózsa-Flores a szocialisták és a Fidesz között működő postássá, – hiszen mostanra bizonyítottnak tűnik, hogy az őszödi hangfelvétel szocialisták által szivárgott ki, majd a Fidesz közreműködésével jutott el a sajtóhoz – forrásaink elmondták: 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!