hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rezsi, rezsi, rezsi
Lakossági fórum Navracsics Tiborral

2014. 01. 30.
„A ribillió atyja, az MSZP felfalta / Bajnait, a libást, kilökte mint hibást, / hátra van még Mesterházy, őt is fogja annulálni”.  Szimpatikus, hetvenes éveiben járó férfi szavalja el saját versét kérésünkre, mielőtt elkezdődne Navracsics Tibor rezsicsökkentő fóruma. Várpalotán vagyunk a művházban. Eredetileg a kisterembe hirdették meg az összejövetelt, de olyan sok érdeklődő jött, hogy meg kellett nyitni a színháztermet. Később megtudjuk, hogy sokan a környékbeli településekről, Füredről, Balatonakarattyáról érkeztek, állítólag békemenetes buszok is beszálltak az utaztatásba. Vagyunk úgy háromszázan.

A belépéskor határozott szervezők kérnek meg, írjam alá a jelenléti ívet. Miért? Csak tudni szeretnék, hányan voltunk. És ahhoz miért kell megadnom a lakcímemet, a telefonszámomat és az e-mail címemet? Csak azért, hogy tudják, ki honnan érkezett. Ja, értem, én meg már azt hittem, adatbázist építenek. Megadom az adatokat, de a karzaton újabb ívet tesznek elénk. Persze, nem azért. 

Hölgy áll a színpad előtt. Rövid bevezetője szerint a most megszavazott harmadik rezsicsökkentés különösen érinti a várpalotaiakat, mivel sok itt a távfűtéses lakás. És – tegyük hozzá – érintette őket az első és a második is, mert az emberek már csak olyanok, hogy akárhányadik is egy rezsicsökkentés, az hatással van rájuk. Vagy a pénztárcájukra. Ami viszont nem áll távol tőlük. A Fidesz nem is titkolja, hogy a közelgő választást arra az egyszerű kérdésre kívánja kihegyezni, hogy akar-e ön még kevesebbet fizetni. Mert ha akar, akkor szavazzon rá. A Fideszre. Ennél egyenesebb programot csak a Magyar Kétfarkú Kutyapárttól hallottam, az úgy szólt, hogy „Több mindent, kevesebb semmit!” Őket azonban nem jegyezték be pártként, mert megtévesztő a nevük.

Lehetne most afelett borongani, hogy tényleg ilyen egyszerű-e a választói néplélek, de nem érdemes, április 6-án úgyis kiderül. Egyébként Navracsics Tibor is azt mondta kérdésünkre – a fórum után – hogy nem lepi meg, ha elsősorban gazdasági szempontok alapján döntenek az emberek. A felvetés egyébként úgy szólt, nincs-e hiányérzete amiatt, hogy sem morális kérdésekre, sem a jogállamiságra, sem gazdaságpolitikai elképzelésekre, sem külpolitikára, sem a kultúrára, sem semmi másra nem igazán kíváncsiak az érdeklődők.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!