hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szombathelyi szappanopera

2013. 11. 17.
A kábítószer mellett prostituáltak társaságában lazultak a szombathelyi fideszesek a Balatonon és az Adrián – erről Czeglédy Csaba, az MSZP városi frakcióvezetője beszélt egy múlt heti sajtótájékoztatóján. A városvezetés cáfol és feljelentést tesz, lapunknak többen állítják, nem orgiákon, hanem komoly vitorlásversenyeken vettek részt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szombathelyi MSZP frakcióvezetője, Czeglédy Csaba nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen egy férfi vélhetően kábítószert fogyaszt. A politikus szerint a videó szereplője nem más, mint Lazáry Viktor, Szombathely egyik alpolgármestere. A politikus tagadta a vádakat, szerinte nem ő van a felvételen, és azóta is minden héten drogtesztet végeztet, azt bizonyítva, hogy nem kábítószerfüggő. A „drogügy” nem ért véget, a vasi megyeszékhelyen azóta is szappanoperaszerűen peregnek az események. A történet kirobbanása után többen elkezdtek találgatni, kik, milyen célból hozták nyilvánosságra a felvételt. Sokak szerint az ügy hátterében helyi hatalmi harc áll, mivel Lazáry Viktor Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség választókerületi elnökének pártfogoltja. Lazáryt egyébként a 2014-es önkormányzati választások lehetséges fideszes polgármester-jelöltjeként tartják számon.
Lazáry Viktor felfüggesztette párttagságát, de alpolgármesteri és képviselői tisztségéről nem mondott le. Időközben a nyomozást átvette a Nemzeti Nyomozóiroda, akik gőzerővel kezdték el kivizsgálni az ügyet. A Hetek információi szerint több érintettet kihallgattak már, a balatoni hajó kapitányát pedig a balatonfüredi kikötőben is kérdezgették, ahol átvizsgálták az érintett vízi járművet is. Lap­-értesülések szerint kihallgattak egy hölgyet is, aki legalább egyszer részt vett kábítószer-elosztásban. Ráadásul a városi szóbeszéd tudni véli, hogy létezik a felvételnek egy hosszabb változata, ahol további közéleti szereplők fogyasztanak kábítószert.
Czeglédy Csaba múlt szerdán újra sajtótájékoztatót tartott, ekkor jelentette be, információja van arról, hogy az adriai és balatoni hajótúrákon Lazáry Viktor mellett további döntéshozók, magas beosztású volt rendőri vezető, intézményvezető és gazdasági szereplők is részt vettek, és a kábítószer mellett prostituáltak társaságában múlatták az időt. Mint mondta, háromszor hallgatták ki a nyomozók, kétszer tárgyi bizonyítékokat is átadott, valamint tanúkat is megnevezett. Az MSZP frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a hajótúrákra a szervezett alvilág szállította a kábítószert és a prostituáltakat, a kérdés már csak az, milyen ellenszolgáltatást kértek ezért cserébe.
A szocialista politikus ultimátumot adott az érintetteknek, pár héten belül álljanak ki, és mondják el, ott voltak-e a hajón, ellenkező esetben újabb bizonyítékokat hoz majd nyilvánosságra. A fideszesek a másnapi testületi ülésen kikérték maguknak a gyanúsítgatást, mondván, ha Czeglédynek valódi bizonyítékai vannak, álljon elő azokkal, ellenkező esetben sejtetésekkel ne sározza be Szombathely város jó hírét.
Lapunk beszélt több olyan érintettel, akik valóban részt vettek ezeken a hajótúrákon. „Mi a sport miatt voltunk ott, többszörös magyar bajnok hajóskapitánnyal mentünk, több versenyt is megnyertünk” – mondta a Heteknek az egyik érintett, hangsúlyozva, hogy ő maga nem látott a hajón sem prostituáltakat, sem kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket. „Nincs rejtegetnivalóm, évtizedek óta a vitorlázás a szenvedélyem” – mondta egy másik résztvevő, aki elmondta, Szombathelyről több hajónyi legénység szokott részt venni vitorlásversenyeken.
„Czeglédy átadta a bizonyítékait a nyomozóknak, akik erőteljesen felszólították, hogy a nyomozás végéig ne szivárogtasson ki konkrét információkat, ezért most sejtetésekkel igyekszik napirenden tartani az ügyet” – állította a Heteknek egy, a szocialisták belső viszonyait jól ismerő forrásunk. Hozzátette, a politikus azért fordul a nyilvánossághoz, hogy a rendőrség és az ügyészség ne tudja „elmismásolni” az ügyeket.
Hende Csaba honvédelmi miniszter a múlt hét végén úgy fogalmazott, a bajai videó után meg kellene vizsgálni, hogy a Lazáry-féle videó nem hamisítvány-e.
„Az MSZP egyébként jogerősen okirathamisításért elítélt frakcióvezetője most már gyakorlatilag az egész Fidesz-frakciót megvádolta mindenféle visszaélésekkel. Ez nyilvánvalóan  egy képtelen vád, és azt hiszem, a csütörtöki városi közgyűlésen a Fidesz-frakció képviselői jelezték is, hogy testületileg feljelentik ezt az MSZP-s politikust” – mondta Hende Csaba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!