hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Porban az igazság
Nem bukott bele az alpolgár­mester a zsarolásba

2013. 10. 03.
Nyomozást indított a rendőrség abban az ügyben, amelyben Lazáry Viktor szombathelyi fideszes alpolgármestert egy videofelvétel alapján drogfogyasztással gyanúsította meg a helyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője. Az érintett tagad, a szocialisták viszont új generációról beszélnek, mely tiszta vizet szeretne önteni a pohárba. Szombathelyen már szinte hagyomány a politikai zsarolás.

A történet múlt kedden vette kezdetét, ekkor jelentette be dr. Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP frakcióvezetője, hogy olyan erős bizonyíték került a kezükbe, mely perdöntően bizonyítja, hogy az egyik fideszes városvezető kemény drogot fogyaszt. Merthogy korábban „pályázatot hirdettek”, miszerint aki terhelő bizonyítékokkal rendelkezik fideszesekre nézve, adja át nekik, és ők egy millió forintot fizetnek érte. Czeglédy 48 órát adott a városvezetőnek, hogy távozzon székéből, mint mondta, ez esetben nem mutatják be a felvételt, ugyanakkor a rendőrségi feljelentést mindenképp megteszik. A következő 48 órában kávézók, baráti beszélgetések, áruházi találkozók állandó témája lett a „drogügy”, mindenki azt találgatta, vajon ki lehet az egyelőre meg nem nevezett politikus.

Természetesen senki nem mondott le, két nappal később pedig ki is került az internetere egy fekete-fehér, rejtett kamerás felvétel, melyen egy férfi látható, aki fehér port szív fel, majd elkeni szájpadlásán. Eközben Szombathelyen épp rendes testületi ülést tartottak, így Czeglédy Csaba az országos és helyi média élénk érdeklődése mellett drámai hangon jelentette be, lejárt az ultimátum. A felvételen állítása szerint Lazáry Viktor, Szombathely sportért és fejlesztésekért felelős alpolgármestere látható. -Másfél éve tudunk az ön szenvedélybetegségéről, az volt a célunk, hogy ne váljon bűnözők által zsarolhatóvá – mondta az MSZP frakcióvezetője, a közgyűlési teremben láthatóan mindenki megdöbbent.

Mindenki, kivéve talán Lazáry Viktort, aki meglepően higgadtan reagált az ellenzéki bombára. – Sem a múltban nem fogyasztottam, sem a jövőben nem fogok kábítószert fogyasztani - hangsúlyozta az alpolgármester, majd meglobogtatta azt a drogtesztet, amelyet két nappal korábban csináltatott, jelezve, hogy a teszt hat kábítószercsoportban végzett vizsgálatot, és mindegyik negatív lett. - Nincs ügy – ezzel a mondattal zárta le dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a vitát, és a testületi ülés visszatért a normál kerékvágásba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!