hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így szállt el a Sólyom Airways
Parasztvakítás magyar módra

2013. 10. 17.
Egy korábbi titkosszolgálati tiszt, egy jóhiszemű dilettáns és megannyi Rejtő Jenői fordulat. Az új magyar légitársaság, a Sólyom Airways úgy zuhant a mélybe, hogy előtte fel sem szállt.

A múlt héten fizetésképtelenné vált a Sólyom Airways, az „új nemzeti légitársaság”. A gyakorlatban mindez úgy nézett ki, hogy Lucsik János, a céget birtokló Sólyom Holding ügyvezetője zaklatott állapotban kiment Ferihegyre, és közölte a Sólyom Airways 73 dolgozójával, hogy nem tudják kifizetni az aznap esedékes szeptemberi munkabért.

Lucsik élete legnehezebb két napját élte át kedd óta, ő ugyanis már akkor tudta, hogy a várva várt befektetővel folytatott tárgyalások megszakadtak, a cég saját számlájáról pedig elfogyott a pénz. Ennek ellenére – legalábbis Lucsik elmondása szerint – a Sólyom Airways ügyvezetője, Vágó József arra akarta rábírni, hogy hitegesse tovább a dolgozókat. Lucsik erre már nem volt hajlandó.

A csúnyán végződött történet a Malév tavaly februári csődjével is összefügg annyiban, hogy már akkor felröppentek olyan hírek, miszerint azért hagyták csődbe menni a céget, mert előbb-utóbb megjelenik egy új nemzeti légitársaság.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!