hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Cigányokra mentek a fegyveresek

2013. 08. 08.
Több rejtély is övezi azt a rendőrségi akciót, amelynek keretében a múlt hét közepén felfegyverzett Jobbik szimpatizánsokat fogtak el Veszprém megyében. A szélsőjobboldali párt tagad, a rendőrség hallgat, a helyiek pedig tudni vélik, hogy egy létező cigány-magyar konfliktus egyik epizódjába csöppentek a hatóságok. Lapunk úgy értesült: több, a megtalált fegyverhez hasonló gépkarabély lehet még a militáns banda birtokában.

Július 31-én éjjel két autót, egy Nissant és egy Fiatot kapcsoltak le a tapolcai rendőrök a Lesenceistvándot Lesencetomajjal összekötő műúton. Volt fülesük, úgyhogy az utasok megbilincselése után nyomban a Nissan csomagterében kezdtek el kutatni. A pótkerék helyén egy sporttáskában AK–47 típusú gépkarabélyt találtak vagy száz tölténnyel, de a másik autó tartalmával együtt az egyenleghez további lőfegyverek, riasztópisztolyok, baseballütők, viperák és kések is tartoztak. A férfiak minimum öt órát térdeltek a kukoricásban, mire előállították őket.

Miután B. Ákos harminckilenc éves sümegi lakos magára húzta a balhét, és elismerte, hogy a táska tartalma hozzá köthető, egyedül őtt vették őrizetbe lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az más kérdés, hogy B. Ákos emlékei szerint előző nap kutyasétáltatás közben bukkant a háborús eszközre. Akkor még nem sejtette, hogy szomszédai jóvoltából kitudódik: látták egyenruhában a társasház udvarán fegyverrel a nyakában. A Veszprémi Járásbíróság három nappal később mindenesetre elrendelte előzetes letartóztatását.

Ha a rendőrségen múlik, és nem a Sümegi Hangok nevet viselő Facebook-profil szerkesztőin, akkor talán sosem kerül nyilvánosságra az ügy legizgalmasabb komponense, jelesül, hogy az előállított állampolgárok a Jobbik aktivistái, egyikük egyenesen a párt sümegi fiókjának alapítója. Mivel a bejegyzés gazdája az illetők nevét is nyilvánosságra hozta, a Jobbik Veszprém megyei elnöke perrel fenyegetőzve kérte ki magának a kötődés sejtetését közleményében. Ferenczi Gábor azonban hatalmas öngólt rúgott, mert miközben tényszerűen igaz lehet, hogy nincs párttagkönyvük az elkövetőknek, egész Sümeg jobbikosként ismeri őket, sőt ő maga több ízben is együtt szónokolt és tüntetett némelyikükkel (például 2012. december 12-én az izraeli nagykövet ellen). Az erről készült felvételek a YouTube-on és egyelőre a képviselő úr honlapján is megtekinthetőek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!