hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az időzavarba került Kósa-ügy

2013. 05. 17.
Laborc beszélt az úgynevezett Kósa-ügyről is. Mint ismeretes, a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg a debreceni polgármestert. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy kényszerítették a szöveg felolvasására, és Portik – aki Laborctól kapta a felkérést – állhatott a lejárató akció mögött. Kósa erre hivatkozva nyilatkozta, hogy maffiabaloldal működik Magyarországon.

„Ez megint annak a politikai propagandának a része, amit tapasztaltam az elmúlt hat évben. 2010. március 31-én a Magyar Nemzet rendőrségi dokumentumokra hivatkozva azt állította, hogy 2007 augusztusában volt az a felvétel, ahol állítólagosan a Nemzetbiztonsági Hivatal két munkatársa arra kényszerítette őt, hogy egy ilyen nyilatkozatot tegyen” – fogalmazott Laborc, aki valótlanságnak minősítette Kósa szavait. Laborc érvelése az, hogy mivel ő 2008-ban találkozott Portikkal, ezért képtelenség, hogy ekkor „rendelte” volna meg a 2007-ben készült lejáratási videót.
Az M1 Híradó arra a következtetésre jutott, hogy lehetséges, hogy mégis 2010-ben készült a lejárató felvétel, amire Laborc azt mondta, az UD Zrt. ügyében volt olyan személy, aki azt állította, hogy őt az NBH tartotta fogva, de kiderült, hogy nem volt igaz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!