hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sztrájk csak a végső eszköz

2012. 11. 22.
A pedagógus-munkahelyek törvényi garantálása most a legfőbb cél – mondta lapunknak Mendrey László, a Pedagógus Szakszervezet elnöke. Az iskolák állami fenntartásba vételéről szóló törvénytervezet parlamenti vitanapja után került sor a kormány első tárgyalására a pedagógus-sztrájkbizottsággal.

Mit gondol az eddigi egyeztetésekről? A parlamenti vitanapot sokan süketek párbeszédeként jellemezték.

– A parlamenti vitanap egyetlen pozitívuma, hogy egyáltalán volt ilyen. Maga a parlamenti részvétel is dehonesztáló volt, az ülésteremben lévők száma alig volt 60, beleszámítva a gyorsírókat is. Amúgy valóban süketek párbeszéde zajlott, az elhangzott kérdések sorban megválaszolatlanok maradtak. Hoffmann Rózsa például azt ismételgette, hogy mindenki félreérti őt, és rémisztgeti az embereket. Márpedig ha valakit állandóan félreértenek, akkor a jeladóval is gond van. Az ellenzék kritikája leginkább egy kérdéskörre szűkült le, nevezetesen hogy az átadás-átvétel előkészítettségét meg kell vizsgálni, de erre a válasz csak annyi volt, hogy az állami kézbe vétel január 1-jével meg fog valósulni.

Ebben hajthatatlan a kormányzat?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!