hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hisznek a feltámadásban - Elégedetlenség a KDNP-ben

2012. 10. 19.
Felerősödőben van azok hangja a KDNP-n belül, akik a Fideszhez képest is önállóan képzelik el a jövőt, de legalábbis elégedetlenek a párt jelenlegi tetszhalott állapotával. Ennek az elmúlt időben több jele is mutatkozott, legutóbb épp’ egy államtitkár és egy országgyűlési képviselő párttagságának megszüntetése utalt rá.

A KDNP XIII. kerületi szervezetének vezetője a hét elején köszönt el Soltész Miklós szociális államtitkártól és Spaller Endre képviselőtől, mivel a két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére sem fizette be a tagdíjat (3600 Ft/fő/év). Simor Miklós szerint „elfogadhatatlan, hogy két olyan személy, aki az országos átlagnál jóval magasabb fizetéssel rendelkezik, nem teljesíti az öregségi nyugdíjasokra szabott csekély fizetési kötelezettséget”. Úgy véli, elvtársai ezzel saját anyapártjuk „minden írott és íratlan szabályát” vették semmibe, s mint ilyenek, annak országgyűlési és kormányzati képviseletére is alkalmatlanok.

Rubovszky György nem így vélekedik. A párt főügyésze szerint a KDNP elleni „nyílt támadásról” van szó, olyan „lejáratási akcióról”, melyet egy „belső kör” kezdeményezett. Mint mondja, náluk csak a tagnévsorból való törléssel lehet tagsági jogviszonyt megszüntetni, kizárással nem, ezért azt kérte a két képviselőtől, hogy ha kézhez vették a kerület határozatát, azonnal fellebbezzék meg a megyei fegyelmi és etikai bizottságnál. Ő maga addig is szigorú vizsgálatnak veti alá az ügyet.

Nincs ezen mit vizsgálni – mondta lapunknak Simor Miklós, elismerve, hogy nem csal a szimata annak, aki a kizárás mögött többet sejt a pártkasszából hiányzó 3600 forintnál. Meg is írta valamennyi megyei elnöknek, hogy amíg a két potentát nem rendezi tartozását (ide értve a bruttó jövedelemből a pártnak járó két százalékot), nehogy menedéket adjanak nekik, mondjuk egy új tagsági igazolvány biztosításával, mert ez esetben kénytelen lesz a fegyelmi és etikai bizottsághoz fordulni. Ami Rubovszky György felvetéseit illeti, Simor szerint a „jogi értelemben teljesen félresiklott és csúsztatásokon alapuló nyilatkozatcunami” a pártügyésznek köszönhető, aki Soltészéknek „falaz”, amikor azt állítja, hogy egyikük sem tudott a fennálló tartozásról. A vizsgálattól egyébiránt nem fél, mert mint mondja, a ma létező belső szabályok alapján lehetetlenség ellene elmarasztaló ítéletet hozni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!